Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Анализ на Саркис Саркисян за Данаил Папазов

Danail-Papazov555Видимо той се дистанцира от политическите партии. Казва, че винаги е бил над партиен. – Това е демагогия, защото щом си бил одобрен за политическа сила от управляващо мнозинство и си приел предложението му, значи си политически обвързан. Освен това, хора които познават миналото на господин Папазов, твърдят, че той е бил член на НДСВ, по времето на Сакскобурготски.

Самата коалиция ,,Живот за Варна,, е изградена на политически и партиен принцип. Защото политическа партия означава: ,,Сбор от хора, обединение в общи принципи, ценности и възгледи за управление и развитие на социума (Общество, град , или държава). Такава е и политическата организация – коалиция ,,Живот за Варна,, макар да не е регистрирана по закона политическите партии. Така че нека бъде ясно, че коалиция ,,Живот за Варна,, е политическа организация, а някакво гражданско сдружение.

Господин Папазов има вид на добър човек. Но няма харизмата на лидер. Няма харизмата на човек, който може да се противопостави на олигархията във Варна, а по-скоро да и служи. По настоящем той изпълнява ролята на назначен лидер, заради позицията която има за кандидат кмет кмет.

Г-с Папазов може да бъде много добър съветник и експерт в работна група, която да разисква въпроси свързани с транспорта и комуникациите, но не и да бъде водач, организатор, защитник на обществените интереси, със смело сърце да рискува себе си, за да защити масовия обществени интерес. Като градоначаалник той ще обслужва други лични и бизнес интереси.

Когато се говори за кандидат кмет и неговата листа за общински съветници, трябва да си зададем въпроса: ,,А имат ли програма за управление?,, – Програмите за управление представляват декларации за приоритети, които ще се отстояват. Програмата трябва да съдржа отговори на въпросите: ,,КАКВО ЩЕ СЕ НАПРАВИ? КАК ЩЕ СЕ НАПРАВИ? ЗАЩО ЩЕ СЕ НАПРАВИ?,, Избирателите, четейки тези програми би трябвало да оценяват и да избират, като от изключително значение е да се проверят и хората които заявяват, че ще изпълняват тази програма. ,,Какви са те? От къде са тръгнали? Каква е историята им?,,

Като гражданин и политически анализатор следя изявите на всички кандидати и мога да кажа, че в програмите на повечето кандидати преобладават общите приказки. Това политиканствено говорене представлява многословие, без да се използва конкретика. Такива общи говоренея и програми отговарят на въпроса: ,,КАКВО ИСКАМЕ?,, което е напълно не е достатъчно.

Програмата на господин Папазов страда от липса на достатъчно конкретика. Съвсем малко конкретика и много общи писания. Самата кампания, като организационен процес е на средно ниво. Гледайки изказванията на г-с Папазов свързани с кратките му двуминутни коментари, които представляват отново общо говорене на теми свързани с културата, инфраструктурата и здравеопазването, си мисля, че кампаниите все повече се превръщат в спортни състезания, с видим дефицит на конкретни идеи и начини за осъществяването им.

Наетата каравана, с която г-с Папазов обикаля кварталите на Варна, е не лошо начинание. Така той цели да стигне по близо до хората. Добър предизборен ход. Но дали минувачите действително обръщат внимание на голямата каравана, с изписан номер на бюлетината на г-н Папазов, в комплект с изобразеното му добронамерено лице, с лек отенък на хитрост, криеща се за плътните му вежди?

Срещите с пенсионерските организации показват видимо показна загриженост, но пенсионерите гледат на тези срещи като на разнообразие в ежедневието си, като често отдавана преди тях са си направили своя избор, именно кого да подкрепят.

Общинската листа на господин Папазов е сбор от различна хора, сред които има и експерти в различни области, но експерти повечето политически сили имат. Важно е кандидат властникът да бъде доказал се във времето човек, със силно изразено национално самосъзнание. Патриот, национално отговорен, поставящ обществените и национални интересни над своите . А в коалиция ,,Живот за Варна,, виждам млади експерти, които искат власт, за да облагородят повече себе си, от колкото съгражданите си. Виждам пренадути лица, а не човешки благородни същества. Виждам повече задкулисие и много по малко откритост.

Саркис Саркисян
председател на младежката партийна организация на НФСБ-Варна

budnavarna.bg