Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Скандален запис на Георги Ковачев намеси Дънката, ТИМ и два плика на изборите във Варна!

Georgi-kovachevСкандалната истина за Реформаторския блок и люспите на Бареков окончателно лъсна. Задкулисните игри, които са се разиграли във Варна в зората на изборите, излезнаха наяве едва седмица преди местния вот. Маските паднаха и варненци разбраха що за кандидати имат в листите си и кой всъщност е кукловодът в политиката на морската столица. Оказа се, че тъмната страна на т.нар. реформатори и на тези, които напуснаха ББЦ, е тъмна, страшна и неморална.

Afera.bg публикува запис, на който се чува ясно как бившият съратник на Бареков, заел депутатското му място в парламента, Георги Ковачев плете мръсните си предизборни схеми и се жалва, че при него няма „материал“, намесва името на сочения от МВР за топ контрабандист Данаил Славов – Дидо Дънката, споменава още един от собствениците на ТИМ Иво Каменов и два плика на изборите във Варна. Ковачев често е парадирал с близките си връзки с Дидо Дънката и хора от едрия бизнес във Варна, разкриха наши източници. Записът е направен в периода, в който се редят листите в Реформаторския блок във Варна, защото става дума как Дънката бил много ядосан, заради колебания за „третия в листата“. Впоследствие трети в листата на Реформаторския блок окончателно е записан Светлан Златев – близък до Георги Ковачев и Даниел Славов – Дънката. В записа се чуват прелюбопитни оценки за кандидат кмета им Чавдар Трифонов, както и признание, че „Даниел Славов – Дънката“: „Ще дам, ще помогна“.

BNews научи, че в офиса на ПП „България без цензура“ е извършена тройна експертиза на записа и трима души, които гарантирано познават лицето Георги Ковачев, писмено са декларирали, че това е той, като един от гарантите е самият лидер на партията евродепутатът Николай Бареков, който ние потърсихме за коментар.

„В нашия офис беше направена експертиза на този запис. Трима души, които познаваме лицето Георги Ковачев, гарантираме, че това е неговият автентичен глас и маниер на поведение. Този запис показва защо лицето Ковачев и останалите отцепници ме напуснаха и предадоха. Всичко е само за пари, за пари от мафията“, категоричен е лидерът на ББЦ. Той разкри пред медията ни, че част от имената, които Ковачев споменава са хората, които са имитирали разцеплението на ББЦ във Варна преди една година. „Лицето Светлан Златев, чието място е купено в листата на реформаторите с парите на мафията се представяше за координатор на партията ми във Варна, длъжност, която никога не е заемал. Той е вписан като зам.-председател на партията на Софиянски“, коментира още евродепутатът. „Георги Ковачев веднага да напусне парламента“, призова Бареков като припомни, че той заел незаслужено неговото място. „10 000 варненци гласуваха за мен и за нашата кауза, а не за един мафиот!“, отсече Бареков и обяви, че утре ще сезира прокуратурата за корупция и търговия с влияние, извършена от този депутат и ще поиска снемането на имунитета му.

Припомняме, че формален повод за напускането на Георги Ковачев, Светлин Танчев и Борислав Иглев на Бареков и ББЦ беше след като нарушиха партийната политика и гласуваха 16 млрд. лв външен дълг заедно с ГЕРБ и ДПС.

От скандалният запис стана ясно, че истинските личности далеч не кореспондират с образа, който представят на екрана. На тъмно те действат цинично, престъпно и безскрупулно. Неслучайно в този запис лицето отправя заплаха за побой.

bnews.bg