Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Служители на ферибота и на завода за боклук в Белослав, заплашвани за да гласуват!

Galia-beloslavВ скандален клип служител на фериботната линия обслужваща Белослав, разказва как реботници на ферибота и такива в завода за боклук са заплашвани за да гласуват за един определен кандидат. Кандидата е Галя Тодорова от МК Европейски път за община Белослав и се спряга за особено доверен човек на бившия кмет Емил Дичев. Дичев е съдружник в завода за боклук в Белослав и негов управител. Заплахи и насаждане на страх, това е предизборната кампания на някои ,,кандидати“ в малките населени места, превърнали се в годините безнаказано в истински феодали.

В клипа лицето на работника е скрито. С няколко думи същия разказва, че го е страх. Страх го е за работата му и за заплатата му, колкото и малка да е тя или както казва човека ,,то и една заплата ама…“ Това което се случва в Белослав е показателно за малките населени места, където местни феодали са се окопали във властта и се опитват със всички сили да я запазят. И си служат със заплахи и насаждане на страх.

,,Казаха ни , който не гласува…лоша работа. Аз толкова стаж имам тука, къде ще отида?“

,,За кого ви карат да гласувате?“

,,За Галя, за Галя“

,,Ама Дичев ли ?“

,,Аха“

В клипа лицето на работника е скрито и гласа му е преправен….защото го е страх.

Коментарът е излишен. И не е чудно как със страх и заплахи, местни феодали успяват да запазят властта си. Изборите идват и си отиват, а обикновените хора в тези селища преживяват с работата и заплата си….то и една заплата ама.

Ще позволим ли и на тези избори страха да определи кой да ни управлява? Или ще позволим на такива като Емил Дичев безпроблемно да насаждат страх в обикновените работни хора, които искат да живеят нормално?

Емил Дичев е бил три мандата кмет на Белослав. На местните избори през 1999 г. е издигнат от СДС. На следващите два вота се явява като независим кандидат, подкрепен от СДС, НДСВ и ДПС, и печели още на първи тур. Как е печелил става ясно от клипа. Същият е осъден за това, че като длъжностно лице, което заема отговорен пост в изпълнителната власт, поискал и приел подкуп в големи размери, за да извърши действия по служба, свързани с изпълнение на процедури по ЗУТ. Като кмет на община Белослав поискал от Борислав Борисов, управител на „Брод 1″ ООД, 50 000 лева, за да извърши действия по служба, отнасящи се до процедура по ЗУТ свързана с одобряване на ПУП за изграждане на складова база за експедиция, транспорт и съхранение на втечнен газ пропан-бутан в местност „Върбалака“ на община Белослав.

ovarna.bg