Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Свилен Шитов: Готов съм да променя Девня

Svilen-shitovНовоизбраният  кмет на Девня Свилен Шитов е на 40 г., има висше образование в сферата на компютърните технологии, започва да се занимава с политика през  2007 г. Бил е председател на Общинския съвет в Девня, два мандата е общински съветник. Свилен Шитов е председател на местна инициативна група /МИГ/  Девня-Аксаково, която реализира редица проекти. Наскоро, в рамките на конференция на Националната селска мрежа 2012-2015, той получи награда за иновативен проект с голям обществен ефект. Свилен Шитов е известен на девненци с благотворителните инициативи, които организира. Семеен е, с две деца. Направихме нестандартно интервю с г-н Шитов, ето и неговите отговори:

Детството – безгрижно, навън, по площадките и в парка на Девня. Детството, което чрез работата си като кмет ще се опитам да пресъздам на децата на града. Ще се постарая да възстановя и да изградя места за отдих и игра, така че да накарам децата да излязат навън и след време да си спомнят за тяхното детство, така както аз си спомням за моето.

Родителите –  хората, които са ме научили да обичам Девня.

Ученически мечти –  нямал съм мечти, а цели към които съм се стремял и съм постигал.

Приятелите от детинство – тези, които днес стоят най-близо до мен

Девня – всичко свързано със живота ми до сега, детството, мечти, приятели семейство и не на последно място работа и развитие

Първата работа – на първо място желана, тази която ме е накарала да вярвам, че мога да постигна това което искам.

Успехът – удовлетворение от добре свършената работа, признанието на околните

Разочарованията – в личен план съм претърпял много малко разочарования, да не кажа почти никакви, но съм разочарован от това което се случи през последните години в Девня и съм готов да го променя.

Завистта – „Завистникът е враг на самия себе си, защото страда от злото, което сам е причинил.“ — Монтескьо

Политикатa – произлиза от старогръцкото название полис (πόλις), което означава град или община. Политика e публично действие . За мен е  процес, при който група хора, чиито интереси са първоначално различни, достигат до колективни решения, които най-общо се смятат за обвързващи за групата и наложени като обща  идея.

Общинския съвет– Стълб без който кмета не може да работи .

Европа – нови възможности, единство

Стремежи – винаги се стремя към максимума

Обещания – думи,  зад които заставам на 100 %

 barometar.net