Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Дребният чиновник от Европейската комисия Юри Тавание „работил“ за каузата в София

Hristo-ivanov44Престъпният сценарий за дискредитирането на премиера и главния прокурор, зад който стои лицето Христо Иванов, е на път да бъде разплетен, съобщава ПИК. Припомняме, че всичко започна от незоконните записи между бившите съдии Румяна Ченалова и Владимира Янева, които услужливо бяха пуснати в „Биволъ“. Връзката Ченалова – „Биволъ“ бе скрепена с интервю по чехли в дома й. След това на дневен ред бе развян компромат в „Медиапул“ – изданието, което се ръководи от бившата говорителка на Костов Стояна Георгиева. Във въпросната статия се твърдеше, че ЕК настоява за оттеглянето на главния прокурор. Нещо, което светкавично беше отречено от Брюксел.

Иванов, който дълго време отричаше да е замесен в заговора, вчера се изпусна, че е разговарял с чиновник на Европейската комисия в София.
Протестърът е бил попитан на заседанието от Висшия съдебен съвет от Незабравка Стоева и Сотир Цацаров – кой е този чиновник? Иванов се е изчервил, а след това е млъкнал.

ПИК обаче научи, че въпросният чиновник е Юри Тавание. Той е женен за бившата журналистка от „Дневник“ Яна. Също като Радан Кънев и Тавание е заклет почитател на хомосексуалистите, както личи от снимката. Така за пореден път лъсна връзката между Христо Иванов – медиите на Прокопиев и „Медиапул“. Лъсна и още една лъжа. На въпрос на Ива Николова от БЛИЦ в предаването на „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия Стояна Георгиева най-нагло излъга, че сигналът е дошъл от Брюксел. Оказа се, че къртицата е била тук, в София.

Пошлият сценарий на Христо Иванов-Пинокио и прислужващите му “журналисти” обаче въвлича в грандиозен скандал не само представители на съдебната власт, но и лично премиерът Бойко Борисов, който категорично даде да се разбере, че разговорите на Ченалова с Янева нямат никаква стойност. Точно в противното се опитва вече две седмици да убеди обществото протестърско-реформаторското задкулисие, което дирижира пускането на записите.

Манипулацията в „Медиапул“ е връх на провала на реформата, която Иванов се опитва да натрапи на обществото вече повече от една година. Писанията на Паунова, съгласувани с протестъра-министър, обаче поставят в неловка ситуация и един чиновник на Европейската комисия в София, който е близък приятел на Христо Иванов и е автор на писмото-отговор до кафявия сайт.

Така се получава, че за да замаже собствения си провал и в последен опит да прокара лобистката си поправка на Конституцията, която има само една цел – свалянето на главния прокурор и подмяна на състава на ВСС, т.е. настаняване на удобни на протестърско-реформаторското задкулисие магистрати и последваща атака срещу премиера Бойко Борисов, протестърът-министър на правосъдието повлича със себе си и Европейската комисия.

blitz.bg