Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Народният представител Павел Христов: В бюджета за 2016 г. е заложен ръст на икономическите показатели

Pavel-Hristov444Бюджетът за 2016 г. е обективен, реален и залага на ръст на икономическите показатели на страната, коментира по време на среща с граждани от варненския район „Приморски” народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов, общински съветници, зам.-кметът на района Пламен Боев и районният ръководител на ПП ГЕРБ-Приморски Лилия Христова. Павел Христов разясни, че в новоприетия бюджет са заложени гарантирани минимуми за нормалното функциониране на общините в страната. „През 2016 г. ще бъде продължена тенденцията от предходната година, а именно – ще има много средства както за реализиране на основните инфраструктурни проекти в държавата, така и за проекти от регионален характер, касаещи общините”, коментира народният представител от ПП ГЕРБ-Варна. Той акцентира, че Варна вече получава сериозна подкрепа от централната власт, като това е плод от усилията и на общинския екип, и на подкрепата на държавата. Павел Христов запозна гражданите с темите, които са били обсъдени на последното заседание на Парламентарната асамблея на Черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС) в Букурещ. Той обясни, че по време на форума са били разглеждани въпроси, касаещи електронното правителство в държавите-членки на ПАЧИС. Засегнати били и теми, свързани с
Lilia-hristova333регионалната политика. „На следващата асамблея предстои да бъде разискан въпросът за бежанската вълна и различните му аспекти – политически, правни и социални”, каза Христов.
Новият председател на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов, който бе избран със значително мнозинство от 36 гласа, обясни на гражданите от район „Приморски”, че след изминалите две сесии, комисиите вече са структурирани и работят. „Най-важните теми на следващата сесия, която е в четвъртък, ще бъдат – актуализацията на бюджета за 2015 г. и отчетът за изпълнение на бюджета за 2014 г.”, каза Балабанов. Той уточни, че двама общински съветници от ПП ГЕРБ-Приморски са избрани за председатели на комисии в Общинския съвет. ПК „Младежки дейности и спорт” се оглавява от Мартин Байчев, а доц. Антоанета Цветкова е председател на ПК „Здравеопазване”. Той адмирира работата на комисиите, чиито първи заседания са минали успешно.

gerb.bg