Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Путин: Русия е готова за война с Турция!

putinРусия ще се противопостави на Турция, ако Анкара заплаши национална сигурност, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за в. „Билд“. „Много се надявам такива събития да не прераснат в големи военни конфликти. Но ако интересите и сигурността на Русия са заплашени, Русия ще се противопостави. Всеки трябва да знае това“, казва още Путин.Той добави, че ако Турция атакува Русия, не е необходимо НАТО да се намесва.

„Турция е част от НАТО, но не е атакувана. НАТО следователно не трябва да защитава Турция, нашите проблеми с Турция нямат нищо общо с членството на тази страна в НАТО. По-добре турското ръководство да се извини за сваления самолет, което си е военно престъпление, вместо да се обажда в щаба на НАТО“,категоричен е той.

Русия може да даде убежище на сирийския президент Башар Асад, ако той бъде принуден да напусне страната си, заяви още Путин. „Със сигурност беше много по-трудно да дадем убежище на г-н (Едуард) Сноудън в Русия, отколкото би било за Асад“, допълва той. Според него е твърде рано да се каже дали ще трябва Русия да приюти Асад, чиято страна почти пет години е раздирана от гражданска война, отбелязва ДПА.

„Първо, населението на Сирия трябва да може да гласува и след това ще видим дали Асад ще трябва да напусне страната си, ако загуби изборите“, продължава руският президент. Той призна, че Асад „е направил много неправилни неща през този конфликт“.
Путин повтаря позицията на Русия, че подкрепя Асад, дългогодишен неин съюзник, за да не допусне сценарий с провалена държава, като в „Ирак и Либия“.

blitz.bg