Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Задържаха притежатели на марихуана и амфетамини

Marihuana88От пресцентъра на ОДМВР-Варна информират, че на 12.01. т.г., около 11:00 часа, по време на проведена специализирана полицейска операция в гр. Белослав, при извършване на процесуално – следствени действия – претърсване и изземване, в частен дом, намиращ се в ж.к. «Младост», обитаван от С.Д. (19 г.), местен жител, известен на МВР, е намерено и иззето найлоново пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло от 80,45 гр. По случая е образувано досъдебно производство, работата по случая се извършва под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Момчето е задържано за срок до 24 часа.

На 11.01. т.г., около 15:30 часа, в гр. Варна, в Южната промишлена зона под «Аспарухов мост», е извършена полицейска проверка на Л.А. «Фолксваген» с водач Н.К. (18 г.) и две непълнолетни момчета – пътници в автомобила, и тримата известни на МВР. Във всеки от гореспоменатите са намерени и иззети найлонови пакетчета, съдържащи различно количество суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло съответно: 13,96 гр. (намерени във водача на автомобила), 19,59 гр. и 0,45 гр., намерени в непълнолетните момчета. По случаите има образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Момчетата са задържани за срок до 24 часа.

На 10.01. т.г., около 08:00 часа, в гр. Варна, на ул. «Княз Черкаски», е извършена полицейска проверка на К.Д. (35 г.), местен жител, известен на МВР и осъждан, са намерени и иззети: 4 бр. найлонови пакетчета, съдържащи кристално вещество, и 5 бр. пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за: амфетамин с тегло от 0,048 гр. и наркотична субстанция с тегло от 0,11 гр. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

barometar.net