Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Писателят Захари Карабашлиев: Важно е да участваме в референдума на „Шоуто на Слави“

Zahari-KarabashlievПисателят Захари Карабашлиев коментира в социалните мрежи подписката за референдум на „Шоуто на Слави“: „Няколко думи за референдума, предложен от екипа на шоуто на Слави Трифонов. Подчертавам дебело – тук не става дума за Слави, а за референдума, иницииран от екипа на шоуто. Същото това шоу, което вече години наред, заедно с хумористичното съдържание, всекидневно коментира най-сериозните, най-болезнени теми на деня и задава някои от най-смислените въпроси. Та, този пост тук е по-скоро към всички мои приятели и познати, които не го гледат (или като мен не гледат въобще телевизия),но все още вярват, че има и по-добър начин да се живее в България. И се страхувам,че поради личното си отношение, или зрителски навици, ще пропуснат и самия референдум. Аз вярвам, че всеки, който може трябва да вземе позиция. Да говори, да действа, да търси гражданските си права, да участва и да застане с името си зад това, което казва. Мрънкането не работи.
Важно е да участваме в този референдум, да опитаме да оформим сами визията, решенията и целите на българската политика, а не просто да се гнусим от последиците й. Политика значи, освен всичко друго и активно участие на управляваните в самото управление. Въобще,време е “политика“ да престане да бъде мръсна дума. В такава я превърнаха прасетата на прехода, които продължават необезспокоявани да си плетат дебелите кошници.
В момента се събират подписки за национален референдум, който има потенциала да предизвика смислен дебат по много важни теми. За мен особено важна еточката за съвременното, електронно гласуване. Подкрепям този референдум. Окуражавам всеки да подкрепи провеждането на този референдум. Остава само един месец. А когато дойдат избори – да гласува по съвест. Това е. Мисля, че е ако можем да повлияем положително на средата, в която живеем е грехота да бездействаме. България е добро място. Защо да я оставяме само на политиците?“

barometar.net