Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Осман Октай: Пеевски ще бъде отстранен заради дискредитирането на задкулисието

Delian-Peevski2Бившият заместник – председател на ДПС Осман Октай коментира пред БНР, че в момента Делян Пеевски се явява като посредник за изпълнение на политико-олигархичния модел за управление в България: „Винаги съм казвал, че за изпълнението на един такъв модел винаги са се намирали както финансови, така и кадрови посредници, така и политически посредници. За мен политическият посредник за моделирането на този модел и защитата му се явява ДПС с г-н Доган“.

Според Октай след смъртта на Илия Павлов в неговия стол е седнал Делян Пеевски. Чрез политическата воля на една политическа формация, като постоянна величина и лидерът на тази политическа формация се осигурява кадровото обезпечаване на изпълнителите и обслужването на този модел. Било то като финансова пирамида КТБ, било то като ръководството на БНБ, като ръководството на прокуратурата, като членове на ВСС, като политически проекти. И всичко това с една единствена цел – да бъдат сложени на подходящите места подходящите кадри за обслужване на този модел. Най-интересното в цялата тази конструкция е превръщането на много от хората, които обслужват този модел в заложници със зависимости, обясни политико-олигархичния модел Осман Октай.

Той посочи, че в момента се използват кадровите досиета и полицейски разработки, особено на ГДБОП, за да се държат хора от криминалния контингент в зависимост. Октай е на мнение, че Пеевски ще бъде отстранен, заради дискредитирането на политико-олигархичния модел: „По всяка вероятност, заради това, че дискредитира този политически модел за употреба и това задкулисие, това ще се случи с Делян Пеевски, което се случи с всички посредници, които изпълняваха този модел. Когато бъдат осветени, употребени и станат неудобни, тези хора изчезват от пространството“.