Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненските седесари се събраха, за да почетат 19 години от 4 февруари

sds-varnaВсяка година на 4 февруари варненските седесари отбелязват годишнината от успешния край на протестите срещу пагубното управление на правителството на кабинета „Виденов” на БСП. Традицията бе спазена и тази година. В четвъртък край култовия камък с надпис 14.02.1997 г. „Никога вече правителство срещу България” се събраха участници в протестите, свалили БСП от власт и други по-млади симпатизанти и членове на СДС Варна, които са били по-далеч от бурните събития.

Пожелавайки си успех седесарите се почерпиха символично с шампанско и си пожелаха успех, който може да дойде само с много работа. “ Този камък не е обикновен камък – той има душа и памет“ каза с разтреперан глас ветеранът от барикадите Никола Цанев. „Четвърти февруари е денят от който започнаха реално коренните промени в държавата. Имаме си история, имаме си памет затова и СДС има бъдеще. Това ни прави различни от лабораторните политически проекти. Защото сме истински!“ – заяви на свой ред Валентин Станев, член на НИС на СДС

Защо точно 04.02.1997 г.?

Датата е знакова за историята на България, тъй като на нея БСП връща мандата за съставяне на правителство. Политическите сили подписват споразумение за провеждане на предсрочни парламентарни избори през април 1997 г. и за запазване на социалния мир.
На 8 февруари се навърши една година, откакто председател на СДС-Варна е д-р Янко Станев. Той е два мандата кмет на район „Владислав Варненчик“, дългогодишен общински съветник, от 2000 г. неизменно е зам.председател на Общински съвет-Варна.

sdsvarna.net