Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посреща Европейското клубно първенство по хокей в зала

Hokei-v-zala.jpgПрестижното европейското клубно първенство по хокей за мъже в зала Сhallenge I ще се проведе от 12 до 14 февруари в спортната зала на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ – едно от най-модерните съоръжения в България. Организатор на турнира е Клубът по хокей на Националната спортна академия „Васил Левски“. За първи път клубен отбор при мъжете в България има привилегията да играе в Challenge I – първата дивизия в Challenge турнирите, организирани от Европейската федерация по хокей. Първите два отбора в класирането ще дадат възможност на държавните шампиони за 2016 г. да играят в Trophy турнирите на федерацията през 2017 година. Спортен комплекс „Камчия“ отговаря на всички изисквания на Европейската федерация по хокей за провеждане на първенства от подобен висок ранг. Това бе отбелязано миналата година, когато комплексът посрещна участниците от четвъртата по сила евродивизия Сhallenge II. Тази година Клубът по хокей на Националната спортна академия, който е домакин на турнирите за трети път, след 2002 и 2015, ще посрещне клубните шампионите на Италия, Ирландия, Дания, Уелс, Хърватска, Словакия и Финландия – държави, които традиционно са много силни в този спорт на национално ниво.
По време на трите състезателни дни в многофункционалната спортна зала в „Камчия“ ще се проведат 20 срещи, а отборите ще играят по системата „всеки срещу всеки“. Началото ще бъде дадено на 12 февруари, петък, в 10,00 ч., като на терена ще излязат отборите на Дания и Ирландия. Първият мач на българския отбор ще бъде същия ден в 13,30 ч., когато ще излезе срещу Италия. В 18,20 ч. тимът ни ще се срещне с шампиона на Уелс.
Награждаването на победителите ще бъде в неделя, 14 февруари, от 14,15 ч. Хокеят в зала е неолимпийски дисциплина, създадена през 50-те години на 20 век в Германия. През 60-те години на миналия век дисциплината е официално призната от Международната федерация по хокей. От 1970 година се провежда Европейско първенство на нациите. Европейските клубни първенства по хокей в зала са от 1990 година, в А и Б дивизии. Днес те са в три различни турнира – Championship, Trophy и Challenge. Тази година Българската федерация по хокей в зала отбелязва 25 години от създаването си, а Клубът по хокей на НСА празнува своя 20-годишен юбилей. Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е традиционен партньор на този спорт, като до момента Спортният комплекс е домакинствал Държавното детско първенство по хокей, Държавното студентско първенство, Държавното първенство за всички възрасти, Балканско първенство за юноши и девойки, Европейското клубно първенство Challenge II, а вече и Challenge I. Всички мачове се провеждат при открити врати.

barometar.net