Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Комисия ще определя цената на такситата във Варна

Taxi-Pateka1До края на седмицата комисия ще определи себестойността на таксиметровите услуги във Варна. В нейния състав ще влязат петима общински съветници, още толкова представители на превозвачите и двама души от кметската администрация. Това стана ясно на заседанието на общинската комисия по транспорт, на което 30-40 таксиметрови шофьори настояха общинският съвет за повиши тарифите за таксиметров превоз във Варна. Само допреди броени дни от бранша настояваха за минимална цена на километър 1,25 лв., а по време на заседанието изразиха готовност да работят и на 90 стотинки. Изказванията на шофьорите бяха далеч от общоприетите представи за добър тон, стигна се до заплахи за протести, в които били готови да участват около 700 представители на бранша, ако не се завиши минималния праг.

За понеделник е насрочено следващото заседание на транспортната комисия към общинския съвет, на което ще бъдат представени разчетите за реалната цена на километър. До решение за промяна на таксиметровите тарифи може да се стигне едва след решение на общинския съвет на предстоящата до края на месеца сесия.

Дотогава вероятно ще има становище по предложението на „Градски транспорт“ за оптимизация на транспортната схема, което предвижда да бъдат спрени четири автобусни линии във Варна – с номера 2, 3, 15 и 51.Основният мотив на дружеството е, че въпросните линии се припокриват от други.Според председателя на комисията по транспорт Добромир Джиков промените биха допринесли цел да се подобри икономическото състояние на „Градски транспорт“ чрез премахване на нерентабилни линии.

dnesplus.bg