Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

ТИМ строят с бързи темпове в курорта „Св.св. Константин и Елена“

Akva0House333.jpgУсилено се работи по изграждането на Aqua House, новият термален комплекс в курорта „Св. св. Константин и Елена“, видя репортер на www.barometar.net Теренът от 10 000 кв.м. е разчистен и върху него се полагат основите на балнеоложкия център, укрепва се бреговата ивица, тъй като комплексът се намира до морето. Инвеститорите от фирма „Карачи“, дъщерно дружество на икономическата група ТИМ предвиждат изграждането на открити и закрити басейни за деца и възрастни, зони за балнеология, релакс, плуване, водни игри и забавления. Комплексът ще предлага всички съвременни услуги за оздравяване, рехабилитация и възстановяване – водо и калолечение, електролечение, специални
релаксиращи терапии и др.

В близост до термалния комплекс се строи петзвезден хотел, с разгъната площ от близо 20 000 кв.м.. Теренът за построяването на хотела е разчистен, изкопана е огромна дупка, предстои изливането на основите. Предвижда се хотелът да работи целогодишно. Планираната дата за завършването на строежа е май 2017 г.

Hotel-Albatros.jpgНапреднала е работата по изграждането на апартхотел „Албатрос“, част от проект за реновация на комплекс Гранд Хотел Варна. Сградата на хотела е почти завършена, обявено е, че разполага с 47 апартамента. Инвеститорите обещаха, че Ротондата на сладкарница Албатрос, ще бъде напълно възстановена за новия туристически сезон и ще радва всички варненци и гости на града.

barometar.net