Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Божидар Лукарски: Дяволът е в детайлите!

Bojidar-lukarski44Министърът на икономката Божидар Лукарски присъства на връчването на 218 нови договора по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Инвестициите са безвъзмездно предоставени от ЕС и са насочени за разкриване на нови работни места като тласък в икономически растеж.

Една част от средствата са за Северозападна България, където безработицата е много висока и тази чест е най-бедна в ЕС. Министър Лукарски за пореден път се обърна към бенефициентите с думите, че ще бъдат стриктни и ще следят как се разходват парите по програмата и когато се налага – ще се правят корекции, предаде Novini.bg.
Лукарски заяви след събитието, че днес няма да има среща с бизнеса за данък „Уикенд“. Такава вече е била организирана от НАП, на която са били чути исканията от страна на бизнеса. „Страните са в диалог, като се стремим да бъде постигната най-доброто“, каза още той.

Икономическият министър обясни, че бизнесът не е против този данък, а иска да се намери и синтезира най-доброто от европейските практики. Позицията му е, че застава зад исканията на бизнеса и е наясно, че наредбата не е идеална. По думите му трябва да се търси най-добрата практика. „Дяволът е в детайлите“, обяви Лукарски. Относно предстоящото подписване на анекса към споразумението между РБ и ГЕРБ Лукарски, като лидер на СДС, заяви, че всяка партия взима своето решение. Те ще подпишат анекса и затова участват активно в преговорите. „Дали ДСБ ще преподпишат си е тяхно решение“, каза той.