Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Във Варна задържаха четири непълнолетни лица, съставиха актове на родителите

Police-VarnaНа 26/27.03.2016 г. са извършени полицейски проверки в 11 нощни увеселителни заведения на територията на област Варна, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР. В проверките, проведени в рамките на специализирана полицейска операция, се включиха и служители с контролни функции от други държавни институции.
В заведение в централната част на Варна са установени 4 непълнолетни лица без придружител, които са отведени до РУ МВР. Уведомени са родителите на непълнолетните лица и при явяването им в РУ МВР са съставени актове по Закона на закрила на детето. При проверките в заведенията са съставени още 2 акта по Закона за българските лични документи, изготвени са 2 предупредителни протокола по ЗМВР, както и 2 констативни протокола по Закона за частната охранителна дейност. Не са установени лица, ползващи охрана и ескортиращи автомобили при движение из града.

В рамките на специализираната полицейска операция служителите на „Пътна полиция” са проверили 185 МПС. Установени са 4 водачи, които са управлявали автомобили след употреба на алкохол, като спрямо 3-ма от водачите са предприети административни мерки, тъй като установеното съдържание на алкохол под 1,2 промила. Срещу 1 водач е започнато бързо полицейско производство и е задържан в РУ МВР, тъй като при проверка е установено наличие на алкохол над 1,2 в издишания въздух. Установени са 4-ма неправопособни водачи.
Общо констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са 81, съставени са 22 акта и 36 фиша.

barometar.net