Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Гуцанов за ремонта на Аспарухов мост: Бих поискал гаранции от фирмата изпълнител, че ще се справи в поставения срок

borislav_guzanov_bspГрадският лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов взе отношение по ремонта на Аспаруховия мост и отговори на въпрос на варненеца Камен Тодоров, който го попита в социалните мрежи как би се справил със задръстванията на моста:

„Като начало щях да проведа няколко предварителни срещи с ръководството на АПИ, за да уточним какви мерки могат да се предприемат от тяхна страна преди началото на ремонта за ограничаване на транзитния трафик, в какъв срок и кога могат да бъдат въведени. После заедно с районната администрация, ако трябва от врата на врата, и лични писма, да уведомим жителите на района, разбирайте хората в „Аспарухово“, „Галата“, „Ракитника“, „Прибой“, „Боровец“, Звездица, Константиново и вилните зони, че предстои ремонт, който ще започне на конкретна дата и кога по план трябва да завърши. Освен това бих уведомил и кметовете на близките до Варна общини, че предстои такъв ремонт и може да има затруднения с придвижването. Бих поискал и гаранции от фирмата изпълнител, че ще се справи в поставения срок, както и че може да използва хората си, за да работят през нощта.
Едва след това бих обявил начало на ремонта, като няма да ми е нужно присъствието на министър. Въпреки тези мерки в първия работен ден, след разговори с органите на реда, щях да поискам да помогнат за организация на движението /както знаете има система за реорганизация на движението на моста, въпреки че незнайно защо тя не се използва/, като за целта в сутрешните часове, и спрямо трафика, трябваше да се пуснат три ленти към центъра, и само една да остане в обратната посока. И във вечерните обратно. Внимателно щяхме да наблюдаваме процесите и да реагираме и с други мерки, ако се наложи.“

barometar.net