Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Балкански субекти, трудни за преглъщане

simeon_sakskoburgotskiСценаристът на „Шоуто на Слави”, Филип Станев скъсал снимката на президента, защото пратил 3 от въпросите на референдума на шоуто на Конституционен съд. Този Станев се е взел толкова на сериозно, до степен да влезе в политиката. На Слави му е все едно какви простотии върши подчинения му, нали налива вода в мелницата му. А тя работи за влизането му в политиката, но косвено, отстрани, за да не загуби приходите си от шоуто.

Друг „народен трибун“ Николай Бареков прибира всеки месец 45 000 евро /с всички екстри – офис, командировки, сътрудници/, като евродепутат и се появява брадясал, за да не го забрави публиката. Не са го забравили Иван Гарелов, Елена Йончева, Юлияна Дончева и техни колеги, на които Бареков дължи неизплатени заплати. Те го съдят, сезираха и Европейския парламент, но като знаем колко мудно работи тази институция, нищо чудно Бареков никога да не им се издължи. Проектът „Бареков” се спука, след изгонването на Цветан Василев от хранилката КТБ, но само си представете какво самочувствие щеше да има Николайчо, ако спонсорът му не беше отстранен от Доган.

Barekov3Пеевски тихо и кротко разпродаде „притежаваните“ от него активи, фирми и бизнеси. На финала и двете протежета на Доган – Цветан Василев и Делян си тръгват от авансцената с подвити опашки. На нея остава архитектът на прехода, мислителят, пазителят на етническия мир, олигархът Ахмед Доган.

Симеон се появи от небитието, за да се извърти като фурнаджийска лопата и да преиначи думите си казани в интервю за „Всяка неделя“ през 1990 г., че няма да има материални претенции към България. „Претенциите ми бяха дали ще търся обезщетение, а не дали ще си ги взема.“ – каза Симеон наскоро. Той се опитва да ни прави на глупаци, но не знае, че историята ще го запомни с лъжите и неизпълнените обещания, не с друго.

Иво Югов

barometar.net