Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Борисов: Ако мои министри са давали напразни надежди за Черноморски флот ще ги пратя на корабите да воюват

Borisov-plevnelievПремиерът Бойко Борисов преди минути е отишъл пеш от Дондуков 1 на Дондуков 2 за спешна среща с президента Росен Плевнелиев. На нея първите държавни мъже по предварителна иинформация трябва да съгласуват обща позиция по горещата тема от последните дни – за създаването на т.нар. общ натовски Черноморски флот, както и на реакцията на Турция през последните часове. Както вече БЛЦ съобщи Румъния оправи настоятелна оферта към България да се включим в общо военноморско формирование с участието и на Турция, и на Украйна. Предложението е било подкрепено от Плевнелиев, но отхвърлено от Борисов.

По-рано днес бе съобщено, че в отговор на това Турция е прекратила обратното приемане на бежанци. „Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще ги пратя на корабите да воюват те.“ – заяви пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка с информацията, че Турция е прекратила едностранно споразумението за реадмисия на бежанци, заради отказа на страната ни да участва в общ Черноморски фронт срещу Русия.

„Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи – мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати“, каза още Борисов. „Да изпратим корабите – военни, а не гранични, като флотилия срещу руските кораби, вече минава границата на това, което мога да допусна. Чакам министър Ненчев и министър Митов да си дойдат, защото много ще ми е неприятно, ако те са поемали ангажимент. Президентската институция е друго – те могат да са поемали ангажимент, може да са говорили, не се бъркаме в тяхната работа. Ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират, ще имат проблеми с мен – ще ги пратя на корабите да воюват те”, посочи премиерът Борисов.

По думите му хората в Европа и света са забравили какво е война и трябва да спомнят какви жертви взима един военен конфликт. „На Бургас да дислоцираме военни фрегати, самолетоносачи или във Варна, по време на курортния сезон, мисля че това минава границата”, коментира още премиерът Борисов. От прессекретариата на държавния глава обявиха преди минути, че на 16 юни, днес, в 12.20 часа президентът Росен Плевнелиев и министър-председателят Бойко Борисов ще направят съвместни изявления на „Дондуков“ 2.

blitz.bg