Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бившият финансов зам.-министър Красимир Катев осъден на 4 г. затвор за катастрофа

krasimir_katevБившият финансов зам.-министър от кабинета „Сакскобургготски“ Красимир Катев получи 4 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на друго. Добричкият окръжен съд реши още да го лиши от правото да управлява автомобил за срок от 6 години. Присъдата обаче не е окончателна и може да се обжалва пред Варненския апелативен съд.

Катев предизвика тежка катастрофа на 22 август 2012 г. на пътя Балчик – село Оброчище. Джипът му навлезе в насрещното платно и се блъсна челно в „Опел Вектра“, чийто шофьор загина на място, а неговият спътник почина по-късно в болницата. От съда съобщават, че изготвените комплексни съдебномедицински, трасологическа и автотехническа експертиза установили, че дори и да са били с предпазни колани, пътуващите в „Опел“-а не са можели да оцелеят заради силния удар между двата автомобила и тежестта на травматичните им увреждания.

Делото срещу бившия финансов зам.-министър се разглежда за втори път от Добричкия окръжен съд, след като бе върнато от Апелативния съд във Варна. Последно Катев бе в ръководството на дружеството „ВТБ Кепитъл България“, заедно с бившия финансов министър Милен Велчев. В момента и двамата не са част от управата на дружеството, но са представители в него на съвместната им с Георги Велчев компания „Делта Кепитъл Инвестмънтс“.

mediapool.bg