Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Томислав Дончев: Президентът трябва да е политик, а не командир на щаб

Tomislav_Donchev“Президентът не се предполага да е началник-щаб или на механично ниво да командва някакъв род въоръжени сили. Президентът трябва да е политик.” Това заяви вицепремиерът и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев пред тв “България он еър”.Не само в партията, но и далеч извън централата залагат именно на него за кандидат-президент в случай, че лидерът Бойко Борисов в крайна сметка реши да не участва лично във вота наесен. “Кройката на правомощията на президентската институция предполага президентът да е политик, който би следвало да играе активно на международната сцена, където картината е много по-сложна откогато и да било”, уточни Дончев.

От думите му стана ясно, че той не изключва и ГЕРБ да заложи на генерал от резерва. Но ако партийна централа застане зад такъв, то съответният човек трябва вече да има и политически опит, категоричен е Томислав Дончев. Според запознати Борисов още не е решил на кой от двата варианта ще заложи накрая. Вицепремиерът увери още, че ситуацията вляво – общата номинация на БСП и АБВ, не влияе на предизборната подготовка на ГЕРБ.

“Този нов Отечествен фронт дори не намери в банката някой изявен партиен кандидат”, коментира той. Наблюдатели открояват като плюсове на Дончев разпознаваемостта му на международната сцена и успехът в усвояването на европейските фондове. Освен това е модерен и популярен в социалните мрежи. “Мисля, че съм последният мъж, останал без татуировка”, написа тези дни той във фейсбук.

За сметка на това “естествените” белези по тялото му били безброй – “от асфалт, скали, дори от нож”. Дончев тренира бойни спортове, всеки свободен миг е в планината, а от миналата година скача и с парашут в небето над Монтана.

blitz.bg