Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Двореца на културата и спорта вдига капитала си

varna_sportna_zalaНови поименни акции с право на глас ще бъдат емитирани, за да се вдигне капиталът на Двореца на културата и спорта. Това решиха общинските съветници от комисията по собственост и стопанство към варненския общински съвет. Целта е в капитала на дружеството, което е изцяло общинска собственост, да бъде включена стойността на солидния ремонт, направен в периода 2014-2015 г.

По темата се спрягаха много числа, но все пак финалната равносметка е за малко над 12, 868 млн.лв, срещу които Варна има обновен Дворец на културата и спорта, зала със съвременен дизайн, с почти удвоен брой седящи места, и с игрище, чиито параметри съответстват на изискванията за провеждане на международни спортни турнири.

Макар сумата да е ясна, съветниците възложиха оценителна експертиза, която да включва всички разходи по ремонта на Спортна зала заедно с проектирането и строителния надзор.

По време на заседанието се разгоряха дебати, свързани с продажбата на общински жилища на настанените в тях наематели. Обичайно подобна рутинна преписка се гласува процедурно, но днес страстите се разгорещиха по повод двадесетина апартамента в „Младост”, „Възраждане” и „Приморски”, плюс още 12 в с. Каменар.

В крайна сметка съветниците се обединиха около решение да се създаде работна група, която да анализира състоянието на общинския жилищен фонд и да очертае перспективи за попълването му, а не само за приватизация. Един от вариантите, който бе предложен, е средствата от продажба да се разходват с единствено за строителство или придобиване чрез предвидените в закона способи на нови апартаменти.

Гинка Христова

dnesplus.bg