Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Горан Брегович стяга в Париж белия костюм за Варна

goran_bregovichКонцертът на мега звездата на балканската музика Горан Брегович във Варна на 14 ноември обещава да се превърне в събитието на годината за хилядите фенове от Източна България, пише varnautre.bg Познавачите със сигурност ще чуят в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта великите парчета на своя идол, които преобърнаха представите за филмова музика в края на ХХ век. Но освен тях Брега обещава и няколко песни от „Кармен с щастлив край”, ще има и песни от албума „Шампанско за цигани”, както и от следващия му албум „Три писма от Сараево”. Заедно с Оркестъра за сватби и погребения ще бъдат и българските певици, които вече от 20 години пътуват с Брегович и неговата музика по света.

Във Варна Брегович ще пристигне от Париж, в куфара му ще бъде знаковият бял костюм, с който го знаем от концертите. На въпроса на организаторите защо най-често е в бяло на сцената, артистът отговори с усмивка: „Ех, моя бял костюм… С него аз просто искам да отбележа момента. Когато съм на сцената, това не е миг като останалите. Разбира се, БЯЛО! Кой носи бели костюми!? В живота никога не бих сложил бяло. Но на сцената аз искам да отбележа специалния факт, че аз съм на сцената, че празнувам нещо. И не искам да бъда облечен като всеки ден. Така че ето затова съм в бяло, в бял костюм. С него все едно ви казвам: Давайте да празнуваме, да изживеем момента!”

Билетите от 60 и 80 лв. са изчерпани. Днес организаторите на концерта от Loud Concerts и Елит Мюзик пуснаха 30 допълнителни билета от 60 лв. в сектор А. В продажба са и допълнителни билети по 45 и 55 лв. в сектори В и D. Билетите за правостоящи са по 30 лв. А както феновете знаят, най-разбиващият купон на концертите на Брега е на една ръка разстояние от Оркестъра за сватби и погребения – пред самата сцена.

Билети за концерта на Горан Брегович във Варна могат да се купят от Двореца на културата и спорта и от мрежата на Еventim в цялата страна, както и в интернет.