Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Девненци благодарят на общината, че не забрави за тяхната улица

ul2Девненецът Георги Георгиев и живеещи на ул. „Христо Смирненски“ в кв. „Девня 1” изказват благодарности към кмета Свилен Шитов и неговия екип за освобождаването на улицата от превзелата я от много години дива растителност.

Улица „Христо Смирненски“ е крайна, но това не може да бъде основание за нейното занемарено състояние, категорични са хората. По думите им за първи път от 1994 година там са били изкастрени храсталаци, драки и саморасли дървета.

„Тази улица винаги е била забравяна за поддръжка –  било то за чистене на храсти или почистване при снеговалежи. Приятно сме изненадани от реакцията на общината, която положи усилия и за кратко време изкастри храсталаците. Една от оградите не се виждаше от обраслата растителност. При снеговалеж улицата е доста проблемна, защото е последна и се получават навявания, които достигат височината на къщите“, пише Георги Георгиев.

Санитарната сеч и кастренето на ниска растителност в Девня обхванаха територията на цялата община. По разпореждане на кмета Свилен Шитов от превзелите ги „джунгли“ бяха освободени паркове, крайпътни и междублокови пространства, дворът на бившата професионална гимназия и много други места. Есенният листопад в града вече се чисти машинно, а не ръчно. „Общината е в пълна готовност да посрещне предизвикателствата на зимния сезон и нямаме основания да се притесняваме от снеговалежи и навявания“, увери кметът Свилен Шитов.

barometar.net