Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Свилен Шитов към бизнеса в Девня: Постигнем ли ползотворно сътрудничество, ще постигнем чудеса

devnia32-jpgВ позитивен дух премина първата по рода си предпразнична среща между местната власт и представителите на индустриалния бизнес в Девня, която бе инициирана от кмета на общината Свилен Шитов.

Директори на заводи и предприятия бяха сурвакани за здраве и берекет от  сурвакарчета, пременени в народни носии, които пяха и танцуваха в Ритуалната зала на Община Девня.

Като добро определи кметът Свилен Шитов взаимодействието между местната власт и бизнеса и благодари на представителите на индустриалните предприятия за оказаната подкрепа в реализацията на различни общински инициативи през изтичащата година. Кметът изтъкна приноса на „Девня Цимент“, „Пристанище Варна“ и „Технофос“ за разкриването на травматологичен център към градската поликлиника, на „Солвей Соди“ – за ремонта на физкултурния салон в СУ „Васил Левски“, на „Агрополихим“ и на свързаната с тях фондация „Лъки Хънт“ – за празничната премяна на „Повеляново“ и предколедното тържество, което организираха в квартала.

Като най-успешен в съвместното сътрудничество между община и бизнес участниците в срещата посочиха старта на дейностите по разкриване на професионални паралелки в Средно училище „Васил Левски“.

„Това е проект, от който всички ние сме пряко заинтересовани, тъй като реализацията му, от една страна, ще осигури квалифицирана работна ръка, а от друга ще пресече негативните демографски тенденции в нашата община. Искрено се надявам всички вие да възприемате младите девненци не просто като бъдеща работна ръка, а като достойни европейски граждани със своите права и привилегии. По този начин трябва да се гледа на всички жители на общината, чиито интереси ще защитавам безкомпромисно и занапред“, каза Свилен Шитов.

Кметът на Девня изрази надежда, че през Новата година срещите между местната власт и бизнеса ще бъдат по-чести, а взаимодействието между двете страни по-ефективно. „Постигнем ли ползотворно сътрудничество, ще постигнем чудеса, каквито, убеден съм, се случват не само по Коледа“, заяви Свилен Шитов.

barometar.net