Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Гуцанов е аут от листата, Анелия Клисарова също не намери място сред кандидат-депутатите на БСП

Guzanov-StanishevШефът на Градския съвет на БСП във Варна Борислав Гуцанов и бившата просветна министърка Анелия Клисарова отпаднаха от листата, научи Канал 3. И за двамата това бе неприятна изненада. Срещу това Гуцанов да влезе във варненската листа на БСП гласуваха явно 30 социалисти по време на заседанието на Областния съвет на БСП в морската столица. Веднага след като бе изваден от листата, Гуцанов напусна заседанието заедно с около десетина от своите приближени.

Неговата фигура се приема нееднозначно от социалистите в града, които помнят, че протестите на варненци преди четири години бяха главно срещу кмета Кирил Йорданов, Янко Станев, вече в РБ, и Борислав Гуцанов. Анелия Клисарова също не намери място сред кандидат-депутатите. Тя беше кандидат-кмет на БСП на местните избори и остана на пето място, а на последните парламентарни избори не можа да влезе в НС.

Листата сега се води от Стефан Данаилов, който бе утвърден на пленума на столетницата вчера, а втори след него варненци подредиха областния председател на БСП Георги Андреев, бивш депутат от 42 НС и бивш кмет на Ветрино. Андреев е бил и шеф на Икономическа полиция в града. Трети е д-р Десислав Тасков, уролог в болница „Света Анна“, а пета е Йорданка Юнакова, бивш кмет на район „Младост“, общински съветник и директор на училище „Гео Милев“.

И тримата кандидат-депутати след Ламбо са варненци. Четвъртото място във варненската листа е отредено за гражданска квота. Във Варна социалистите взеха 5 мандата през 2013 г., а на изборите през 2014 – останаха с 2. Очаква се листата да остане в този си вид, без корекции от централното ръководство, тъй като соцлидерът Корнелия Нинова многократно вече обяви, че няма да взема еднолични решения и ще се съобразява с мнението на структурите.

Ето част от варненската листа на БСП:

1. Стефан Данаилов

2. Георги Андреев – областен председател на БСП

3. д-р Десислав Тасков – уролог в болница „Света Анна“

4. Йорданка Юнакова – общински съветник, директор на у-ще „Гео Милев“
5. Христо Боев