Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

СДС-Варна декларира ясни изборни послания

Ianko-stanev444Дясното политическо пространство у нас е крайно фрагментирано и Варна е номер 1 в тази тенденция, заяви председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев пред Областния съвет на партията. И добави, че сините в морската столица повече от две години хвърлят усилия да неутрализират бомбастичните прояви на Радан Кънев. Последиците от изпълненията му често са катастрофални и подкопават резултатите от реалната политика на СДС. Сега обаче теренът е умишлено е „разкалян” до краен предел и това изправя пред сериозни предизвикателства демократичната общност във Варна.

Основна задача пред синия актив в предстоящите избори е укрепване и разширяване на електоралната база на Реформаторския блок. Това е възможно само с ясни и реалистични послания, които да помогнат на избирателя да разграничи автентично десния проект от новоизлюпени формирования. На второ място СДС-Варна, ще се стреми към ограничаване на шансовете на левицата. Сините ще направят опит и да „приземят” пропагандните послания, с които несистемните политически играчи опитват да провокират протестен вот, който да им осигури представителство в следващия парламент.

Областният председател на СДС Желез Железов обобщи изказванията на председателите на общинските организации относно анализа на участието на СДС в управлението чрез Реформаторския блок и отражението върху кадровото и политическо развитие на партията. Изказванията бяха критични.

Областният съвет реши, че при тази политическа обстановка е необходима остра кампания с ясни авторитети и поемане на ясна отговорност. По повод конструкцията на листата на Реформаторския блок СДС-Варна, смята, че е необходимо преодоляване на дефицита на политическа отговорност и призовава за ясни и информирани решения и дейности относно водача и структурата на листата и кампанията за Варненски избирателен район, информира dnesplus.bg