Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Накъде отива политическата кариера на Борислав Гуцанов?

Guzanov-StanishevТежък политически удар понесе градският лидер на БСП във Варна, Борислав Гуцанов. След като Корнелия Нинова изненадващо реши да подреди служебно листата на БСП в морската столица, Гуцанов не попадна в нея. Ръководството на столетницата реши да го компенсира с членство в Изпълнителното бюро, но той не можа да събере необходимите гласове и при втория си опит остана извън него. Как се стига до тази неприятна за градския лидер на БСП ситуация?
В стремежа си да неутрализира Гуцанов, Георги Андреев не го е подложил на гласуване на заседание на Областния съвет на партията, макар да е бил номиниран. Във вторник Андреев е бил привикан спешно от Нинова, съобщава Блиц. „Тя бе изключително ядосана. Не от симпатии към отпадналите, а защото смята, че е нарушен уставът – областният съвет няма право да редуцира номинациите, а трябва само да ги подреди след гласуване. Така варненската листа става атакуема чрез жалби“, обясни източник от Националния съвет. Нинова поискала да се проведе нова областна сбирка, но Андреев отвърнал, че членовете трудно ще се съберат пак.

Накъде отива политическата кариера на Борислав Гуцанов? Дългогодишната му вражда с Красимир Янков навлезе в решителна фаза и за Гуцанов остава утехата да е общински съветник. Според източници на www.barometar.net, Гуцанов е записал да учи във военна академия, което е знак, че търси друго развитие, извън политиката във Варна. Все пак във варненската листа на БСП попаднаха близките до Гуцанов, проф.Анелия Клисарова и Светлана Такева. Партийният опонент Красимир Янков ще води листата в Добрич, а приближеният му Георги Андреев е трети във Варна. Припомняме, че Борислав Гуцанов е един от най-опитните варненски политици, дългогодишен градски лидер на БСП и бивш председател на Общинския съвет. Той работи активно с младежите на партията, създаде свои кадри, които се реализираха на местно ниво. По тези причини решението на Корнелия Нинова да го остави извън депутатските листи изглежда странно и изникнат съмнения дали градската организация на БСП във Варна ще работи на пълни обороти по време на изборите. За областната е сигурно, защото тя се контролира от Красимир Янков и Георги Андреев.

barometar.net