Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Павел Христов в Дългопол: Гласувахме промени, които пазят обикновения човек от злоупотреби

hristov-pavlova4563Разчитаме на вашата подкрепа с № 11 в бюлетината, за да живеем в по-хубаво място – с по-хубави пътища, с чиста питейна вода, с по-добри условия за бизнес и развитие. Знаем как да го постигнем, изпълняваме ангажиментите си и не даваме празни обещания. България трябва да върви напред. Не се подвеждайте по евтини промоции и стоки менте, за да не страда цялата държава. Това заяви в обръщение към жителите на община Дългопол водачът на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова.
Заедно с кандидати за народни представители от листата тя запозна местните жители с приоритетите в управленската програма на ПП ГЕРБ. Павлова постави акцент върху мерките за повишаване на доходите: „Колкото по-силна е икономиката ни, толкова повече ще са работните места, толкова по-високи ще бъдат доходите и пенсиите. Ще запазим ниските данъци, за да привличаме инвеститорите“. Поне 4 км улична мрежа предстои да бъдат обновени по програмата за селските райони . „Освен за малките улици, ще положим усилия да продължим започнатото и за големите пътни артерии, ще довършим АМ „Хемус“, която също има важно значение за местната икономика, увери Павлова.
Тя изтъкна решимостта на ГЕРБ да повиши мерките в подкрепа на хората в неравностойно положение. „Социалната политика е сред приоритетите ни наред със здравеопазването и образованието“, коментира тя.
Кметът на Дългопол Георги Георгиев заяви, че в рамките на управлението на ГЕРБ в общината са инвестирани 29 млн. лв. по европейски програми. „Благодарение на Владислав Горанов, в качеството му на финансов министър, общината получи съдействие за краткосрочен и безлихвен заем за натрупаните големи задължения. Така спасихме 1600 дка общинска земя, която носи годишен приход от 90 000 лв. Ще се възползваме и от условията, които ГЕРБ създаде за спешните центрове в страната. Дългопол ще има чисто нов спешен център“, обеща кметът в присъствие на председателя на общинския съвет Злати Златев. Жителите на Дългопол поставиха въпроси относно необходимостта от по-голям контрол в социалната сфера.
„Ще сложим край на злоупотребите със социални помощи и фалшиви телкове“, категорична бе Павлова. И обясни, че за целта се предвижда реформа в системата. По повод въпросите в сферата на земеделието тя увери, че в управленската програма на ГЕРБ е заложено малките производители да получават повече субсидии и възможности. Павел Христов отчете гласуваните в края на мандата на 43-ото НС законови изменения в Закона за аренда в земеделието. „Бяха гласувани промени, които пазят обикновения човек от злоупотреби“, каза кандидатът за народен представител от варненската листа. Той разясни, че промените предвиждат договор за аренда да се сключва от съсобственик на земеделска земя, която представлява повече от 50 на сто идеални части от съсобствен имот.