Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Обвиниха съдия Светлозар Георгиев в престъпление против правосъдието

sud_burgasСрещу съдия от Варненския окръжен съд е повдигнато обвинение за престъпление против правосъдието. Магистратът се е опитал да склони прокурор да прекрати разследване, съобщава радио Дарик. На 2 декември 2016 г. съдия Светлозар Георгиев се е опитал да подбуди държавния обвинител да вземе решение противно на вътрешното му убеждение и на доказателствата по делото и да прекрати разследване срещу лице, обвинено по член от Наказателния кодекс за притежание на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси без съответното разрешение.

Съдията изтъкнал, че деянието е малозначително и не представлява престъпление, но прокурорът не се поддал на въздействието и внесъл обвинителен акт срещу извършителя във Варненския районен съд, съобщават от пресслужбата на държавното обвинение. Георгиев е привлечен като обвиняем от специализираното звено „Антикорупция“ към Софийска градска прокуратура и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 3000 лева.

Светлозар Георгиев има дългогодишен юридически стаж и е бивш председател на Военния съд във Варна. Сред делата, които в момента разглежда в Наказателното отделение на Окръжния съд, е и това срещу Веселин Марешки и бизнес дамата Красимира Колева