Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Павел Христов: Работещата икономика гарантира и ръст на пенсиите

pavel-hristov4444В управленската програма на ГЕРБ социалната политика за постигане на справедливо заплащане и пенсии е ключов приоритет. Убеден съм, че нашите баби и дядовци трябва да имат достойни старини и доходи. Това заяви по време на среща с представители от Клуба на ветераните синдикални дейци към КНСБ и възрастни хора от Съюза на пенсионерите 2004 кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Варна Павел Христов. По време на срещата той представи приоритетите от управленската програма на ГЕРБ в социалната сфера.
„Повишаването на пенсиите може да бъде осъществено единствено при работеща икономика. Вярвам, че сериозно увеличение е постижимо в рамките на следващ управленски мандат на ГЕРБ. Освен ръста на икономиката и увеличението на заплатите, друг източник за повишаване на пенсиите е прекратяване на порочната практика с фалшивите телкове“, обърна се към възрастните хора Павел Христов. Той бе категоричен, че ключовият акцент в пенсионната реформа трябва да бъде справедливост и достойнство. Христов апелира към присъстващите да не се подлъгват по популистки тези и гръмки обещания.
Кандидатът за народен представител изтъкна, че основни приоритети на ГЕРБ в социалната сфера в рамките на следващ мандат са постигане на минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв., както и лишаване от социални помощи на родителите, чиито деца не посещават училище редовно. По време на срещата той увери хората, че образованието е стратегически приоритет в управленската програма на партията: „То е инвестиция в бъдещето, гарант, че държавата ще върви напред“. Христов посочи, че ГЕРБ ще увеличи двойно заплатите на учителите и ще изгради физкултурни салони във всяко българско училище. Ще се борим да преодолеем агресията сред децата.
Цялостно изграждане на АМ „Хемус“, ремонт на Аспарухов мост, икономическа зона за иновации и развитие и постигане на енергийна независимост на България чрез газов хъб „Балкан“ са сред най-важните приоритети за Варна, увери пенсионерите кандидатът от варненската листа. И добави, че ГЕРБ е запазила най-ниските данъци в Европа и следващата голяма цел е облекчаването на бизнеса от ненужната бюрокрация и административната тежест. „България е оазис на стабилността на Балканите. Ще работим за мирна, спокойна и стабилна държава“, заключи Павел Христов.

pavel-hristov-pavlovaНа предизборна среща в Провадия, на която присъстваха кандидатите за народни представители – Лиляна Павлова, Красен Кралев, Лидия Маринова, Калин Калевски, Павел Христов подкрепи и желанието на жителите на общината да търсят възможности за предоставянето на балнеоуслуги чрез публично-частно партньорство, които да допълнят уникалните дадености за туризъм – най-старият каменен град, крепостта „Овеч”, Музей на солта. В Провадия има уникални минерални извори и местните жители се опитват да свикат референдум за възстановяването на баните в града.

„Уникалните условия за балнеология, крепостта „Овеч” са само част от дадености на общината за привличане на туристи. Това ще донесе на местните жители възможности за бизнес, заетост и по-високи доходи. Хората не трябва да се подлъгват по обещания за евтини хапчета и бензин или за нереално високи доходи. Ангажиментите, които ГЕРБ поема са напълно изпълними, защото се базират на силна и работеща икономика.“ – каза Павел Христов, по време на срещата си с жители на село Бозвелийско, община Провадия

barometar.net