Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Спас Делев получи похвали за играта си в Европа

spas-delevНападателят Спас Делев очаквано е героят за родните медии след подвизите си в мача с Холандия. Той реализира и двете попадения за успеха над „лалетата“ и хвърли в екстаз родните фенове. Но той заслужи похвали и извън родината. Медиите в Полша се възхищават на постижението му, като му обръщат по-специално внимание, защото носи екипа на местния Погон Шчечин.

„Добре познатият у нас Спас Делев направи невероятното и смълча Холандия с двата си гола, носейки победата за своята България. На него му трябваха само няколко минути, за да огорчи именития си съперник“, пише авторитетното издание „Газета Виборча“.

„Българин от Екстракласа (бел. ред. първенството на Полша) разстреля Холандия“, възкликва изданието „Полсат Спорт“, което засипва с похвали представянето на дребничкия нападател от село Ключ. В Словения също акцентират на представянето на Спас Делев, както и в редица други издания от Балканите. А в Македония излезе заглавието, заиграващо се с името на голмайстора: „Нема Спас за Холандия, Делев ги овена лалинята“, което в буквален превод означава „Няма спасение за Холандия, Делев увехна лалетата.“

Холандската преса от друга страна критикува играчите и най-вече треньора на лалетата Дани Блинд за безличното им представяне в мача с България, който завърши с 2:0 в полза на нашите момчета. „Лош късмет, невежество и импотентност надделяват в епохата на Блинд. Безсилие, разочарование, гняв. Всички видове емоции бяха изписани на лицето на Ариен Робен. Въпросът вече не е дали, а кога ще напусне Блинд. Загубата от България беше последната капка“, пише изданието „voetbal international“, което обявява Блинд за слаб треньор.

„Представянето на Холандия дотук в световните квалификации бе поносимо, но тази пародия на футбол, която предложиха оранжевите срещу България, беше върха на посредствеността. Играчите на Дани Блинд играха със страх, бяха бавни и безидейни. На полупразния стадион „Васил Левски“ изглеждаше така, сякаш играчите в синьо се виждат за първи път“, пише Volkskrant. „Блинд предприе неоправдан риск с включването на 17-годишния Матайс де Лихт на важен пост в центъра на защитата и се наложи да го сменя на почивката“, пише още изданието.

Пресата припомня, че Дани Блинд има пет загуби в последните две квалификационни кампании – три за Евро 2016 от Исландия, Турция и Чехия и две за Мондиал 2018 – от Франция и България, припомня gong.bg