Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Д-р Янко Станев: Решението за промени в МБАЛ „Св. Анна“ не е съгласувано с местните власти

stanev333– Д-р Станев, свиква се извънредна сесия на Общинския съвет. Какъв е основният проблем?
– Проблемът е свиканото извънредно Общо събрание на МБАЛ „Св. Анна-Варна“-АД с дневен ред смяна на управлението на болницата. По наша информация, решението е взето от Министерски съвет, с предложение на Министър-председателя Герджиков.

Както и да е взето решението, то обаче не е съгласувано с местните власти на Варна и с медицинските среди, а така днес не се постъпва. Още повече, че МБАЛ „Св. Анна-Варна“-АД за първи път в последните две години не е на загуба, но по-важното е, че са запазени кадрите – лекари, медицински персонал; че има градеж в болницата и че се повишава авторитета на лечебното заведение сред пациентите. Да не забравяме, че МБАЛ „Св. Анна-Варна“-АД е и база на Медицинския университет в гр. Варна.

Не може с не докрай обмислени управленски решения да се създава напрежение сред работещите в МБАЛ „Св. Анна“, а и сред техните пациенти, които не са само от Варна.

Не може да няма прозрачност и ясни мотиви при вземането на управленско решение, както и да няма обсъждане от заинтересованите страни.

Затова на предстоящата сесия ще гласувам представителят на Общинския съвет в Общото събрание доц. Антоанета Цветкова да не подкрепя предложенията за дневен ред и смяната на Борда на директорите на болницата. Най-добре е изобщо такова Общо събрание да не се провежда или пък представителите на държавата да се въздържат от всякакви действия, за да може да се работи спокойно, с осмислени кадрови и мениджърски усилия, които да доведат до още по-положителни резултати за МБАЛ „Св. Анна-Варна“-АД.

dnesplus.bg