Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Фирма „Обреди” е с рекорден приход от 2,5 млн. лв. за 2016 г.

elitza.botevaРекордни приходи от 2,530 млн. лв. за 2016 г. отчита общинската фирма „Обреди”, съобщи управителят на дружеството Елица Ботева пред комисията по собственост и стопанство към общинския съвет. По думите й постъпленията са с 374 хил. лв. повече в сравнение с предходната 2015, печалбата спрямо същия период е със 17 на сто повече и възлиза на 117 хил. лв. С 3 процента до 46 на сто бележи ръстът на пазарния дял на „Обреди”, въпреки оспорваната конкуренция и нелоялните практики на частните агенции, информира dnesplus.bg

Фирмата е направила инвестиции за 685 хил. лв. предимно за придобиване и на нови парцели за разширяване на гробищните паркове и благоустрояването им. С нови 300 дка горски фонд ще се разшири гробището в местността „Кантара”, в „Галата”, във Виница – с 230 кв. м. Паркът в Тополи, който е най-населеният в цялата страна, предстои да бъде разширен с 80 дка.

Изцяло е обновен обликът на старите варненски гробища, подчерта Ботева. И добави, че там са обновени алеите и елзахранването, изградена е стена за урни на кремирани покойници, закупени са хладилни камери, поставят се пейки и се обновява зелената система на парка.