Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

302 кредитори на „Полимери“ ще бъдат удовлетворени след осребряване на имущество

Nikolai-Banev456В Окръжен съд – Варна е открита процедура по несъстоятелност на „Полимери“АД от 12.12.2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лв.Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството. Съобразно съдебния акт е предвидено удовлетворяване на вземанията на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност) в пълен размер.

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“АД (в несъстоятелност) срещу „Полимери инвест“АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд – Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще бъдат изплатени на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност).
Скандалният олигарх Николай Банев приватизира „Полимери“ в средата на 90-те с фонда си „АКБ – Форес“. От години Банев се опитва да блокира публичната разпродажба на имущество на фалиралия „Полимери“, с които да се удовлетворят кредиторите – работниците и държавата. Задълженията на „Полимери АД“ само към НАП са за 5 млн. лв. към АЕЦ „Козлодуй“ надвишават 10 млн. лв. с лихвите, припомня bivol.bg

barometar.net