Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Четвърто издание на регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна

varna-regata4.jpgЧетвъртото издание на единствената по рода си регата Varna Channel Cup ще се проведе във Варна между 1-4 юни и за радост на варненци и гости на града отново ще направи срещата с морския спорт интимна и запомняща се. Събитието, което се организира официално под егидата на кмета Иван Портних и Община Варна се радва и на нов споснор в лицето на Хотел-казино Черно море, като новото партньорство ще спомогне за вдигането на нивото и привличането на още по-голям брой чуждестранни участници.

Това е единствената в България регата, включваща гонки канал-езеро – факт, който позволява яхтите да минат в непосредствена близост до брега и екипажите да бъдат на една ръка разстояние от публиката. Този тип регати са изключителна атракция и забавление за цялото семейство, позволявайки пряк контакт с екипажите и максимално близко наблюдение на яхтите, задвижвани от природните стихии.

Зрителите ще могат да наблюдават състезанието от непосредственна близост от брега на Аспарухово, както и от новата пешеходна зона на Варненското пристанище. Отново голямата атракция в програмата е провеждането на така наречените Pro-Am или демонстративни гонки. Те позволяват в екипажите да се включат граждани, които искат за първи път да се докоснат до изпълнения с адреналин, вятър и морска сол ветроходен спорт.

„Варна е уникално място с възможността за провеждане на такъв тип регата, която съчетава гонки в открито море с преходи канал-езеро и би било срамота да не се възползваме от тези природни дадености. Много малко са регатите по света, които предлагат подобна атракция, а емоциите за публика, за родители с деца е неописуема. Те буквално могат да помахат и да окуражават екипажите от брега. Възпитаването на подобна култура на уважение към спорта и морето е от изключителна важност за младите хора на нашия град“ – споделя организаторът Лъчезар Братове от яхтен клуб ЛЗ ахтинг 1991. Пълната програма на регатата, специални гости и удобни места за наблюдение от граждани ще бъдат анонсирани през следващата седмица.

barometar.net