Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Девненско читалище се сдоби с компютърна зала

chitalishte-devniaНародно читалище „Отец Паисий 1928“ – кв. „Река Девня“ се обзаведе с компютърна зала с бърза интернет връзка. Петте компютъра са дарени от индустриалния гигант „Солвей Соди“, съобщи секретарят на културно-просветното средище Тодорка Узунова, която се надява, че и други заводи ще подкрепят инициативата за обновяване и модернизация на НЧ „Отец Паисий“.

Компютърната зала е разположена в библиотеката на читалището, което ще улесни посещаващите го деца и юноши в тяхната подготовка за учебните занятия и разширяването на общата им култура. Не всички малчугани имат компютри и интернет в домовете си, така че залата им предоставя възможност да се сдобият с начална компютърна грамотност и познания по информационни технологии.
Дарените от „Солвей Соди“ компютри са употребявани, но са в добро техническо състояние. „Основните компоненти на машините, които се намират в техните кутии, са сравнително нови. Предпочетох мониторите да са от старите модели, защото са по-масивни и устойчиви“, обясни Тодорка Узунова.
По повод новите придобивки читалището организира миниконцерт в компютърната зала, където детската самодейна група изнесе рецитал и изпълни различни народни песни, както и гайдарски мелодии. На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова, председателят на НЧ „Отец Паисий 1928“ Метин Сали и Десислава Джипова – комуникационен експерт на намиращия се в близост завод „Девня Цимент“.

barometar.net