Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Варна получи европейско отличие „100% младежки град“

BragaНа официална церемония в Брага, Португалия през изминалата седмица Варна получи награда за инициатор на иновативен знак за качество „ 100% младежки град“. Морската столица участва в проект по „Еразъм+” заедно с други европейски градове, като Брага – Европейска младежка столица за 2012 г., Торино – Европейска младежка столица за 2010.г., Клуж – Европейска младежка столица за 2015.г., Ганджа – Европейска младежка столица за 2016.г., Валенсия и Рига.
За пръв път се осъществява проект за сертифициране на качество от такова ниво, в областта на младежта и младежките политики. Иновативният етикет за качество е резултат от разработването и прилагането на стратегия „100% Младежки град“, финансирана по програма „Еразъм +“, която има за цел да повиши ефективността на публичните инвестиции в областта на младежта. Градовете участвали в разработването на концепцията получиха призове за новаторство в сферата на младежките политики.

На церемонията по награждаването присъстваха кметът на Клуж – Емил Бок, кметът на Брага – Рикардо Рио, секретарят на Министерството на младежта и спорта в Португалия – Жоао Пауло Ребело, директорът на национална агенция „Еразъм+” – Педро Соарес, член на борда на Европейски младежки форум – Кристен Агиро, делегати от Кашкайш – Европейска младежка столица за 2018 г. представители от Страсбург и Билбао, и още много други.

barometar.net