Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненски депутати подкрепиха благотворителна кампания за децата на загиналите полицаи и военнослужещи

portnih-milkova.jpgПредседателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и варненските народни представители от ГЕРБ подкрепиха благотворителната кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои“, която се организира за осми пореден път. Стартът на инициативата бе даден край Морска гара във Варна с концерт и демонстрации на полицейска и военна техника. Цветан Цветанов и варненските депутати Таня Петрова, Павел Христов, Нели Петрова, д-р Руслан Тошев, д-р Емилия Милкова и Владимир Вълев дариха лични средства за децата на загиналите и пострадали служители на МВР, на Министерството на отбраната и на Министерството на правосъдието – Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”.
Кампанията подкрепиха също областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. В партньорство с ВМС и ВВМУ „Никола Вапцаров”, организатори на благотворителната инициатива са синдикалните структури на служителите в МВР и на служителите в затворите. Съдействие за провеждането на кампанията оказаха още община Варна, Варненската и Великопреславска митрополия, Зоналния съвет на БФС, ОД на МВР – Варна, ГД „Охрана”, ГД „Изпълнение на наказанията”, Военна полиция, Пристанище Варна. Концертът започна с българския химн, изпълнен от Представителния духов оркестър на ВМС и малката Биляна, която е сред децата на загиналите полицаи, пожарникари, затворнически надзиратели и военнослужещи. Много детски състави се включиха в пъстрата артистична програма. Жителите и гостите на града, дошли в зоната край Морска гара, имаха възможност да се запознаят със специализираната техника и помощните средства на въоръжение, включително и високопроходимия брониран автомобил „Sand Cat”. Част от атракцията бяха и рокерски мотори, ретро- и дрифт-автомобили, чиито собственици също се включиха в мероприятието.
Народните представители Нели Петрова и д-р Емилия Милкова, дошли да подкрепят каузата, осигуриха и награди за малките участници в предвидените игри. Министърът на правосъдието Цецка Цачева и Цветан Цветанов изпратиха поздравителни адреси до организаторите на благородната кампания. Тя ще продължи на 17 и 18 юни с благотворителен турнир по футбол на малки вратички, който ще се проведе на игрищата в двора на Техническия университет във Варна.

barometar.net