Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Двамата пилоти пострадали при инцидента с хеликоптера са в стабилно състояние

lekari-varnaСъстоянието на капитан Симеонов и на капитан Апостолов в сравнение с вчера е значително по-добре, и двамата са контактни и адекватни, на спонтанно дишане, вече не са зависими от кислородното лечение, със стабилни показатели. В близките дни двамата ще бъдат изведени от реанимация. Това съобщи тази сутрин доктор Валентин Милев, който заедно с доктор Константин Герганов дадоха актуална информация за състоянието на пострадалите след вчерашния инцидент с вертолет на ВМС, предаде кореспондентът на БГНЕС от Варна.

Д-р Милев разясни, че при постъпването си в болницата капитан Симеонов е бил с инхалация на изгорели газове, с увреда на белия дроб и аспирация на морска вода и разлято гориво. Имал е травма в бедрото и фрактура на пръст. При капитан Апостолов нарушенията са били главно от страна на бял дроб, аспирацията и инхалацията на морска вода.

Междувременно военният министър Красимир Каракачанов заяви пред бТВ, че загиналият капитан Георги Анастасов ще бъде повишен посмъртно в звание, тъй като благодарение на професионалните му качества при инцидента с военния хеликоптер, животът на останалите двама души от екипажа е спасен. Капитан Георги Анастасов ще бъде повишен посмъртно в звание от капитан в майор.

Каракачанов допълни, че се е обадил лично на бащата на загиналия капитан, изразил е своите съболезнования. Министерството на отбраната поема всички разходи по транспортирането на семейството до Варна, което е от Ямбол, както и разходите по погребението.

БГНЕС припомня, че командирът на екипажа от падналия вертолет „Пантер“ в Черно море – капитан Георги Анастасов на 38 години почина. Той бе тежко ранен след инцидента с вертолета от състава на Военноморските сили. При инцидента пострадаха още двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов. Те са адекватни, без опасност за живота. Инцидентът стана в 12.30 часа в петък, 9 юни, при изпълнение на задачи по време на тактическото учение „Черно море – 2017”, на 7 мили източно от устието на река Камчия.