Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борисов: Стенограмата за КТБ е в моя услуга, но вече КСНС губи своя смисъл

Zvetan-Vasilev-1„Колкото по-малко я наричат ограда, толкова повече ще си спестим гнева на много хора. Ние говорихме със съседите – това е предпазно съоръжение и то ще бъде ефективно, когато се сложат камери и се вкарат в употреба и новите автомобили“, коментира премиерът Бойко Борисов след инспекцията на третия лъч на метрото в столицата.

„Опозицията е за това – да говори“, отсече Борисов.

КСНС беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят, оттук нататък ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с публикуваната от президентството стенограма от разговорите за КТБ през 2014 г., предаде „Фокус“.

„Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. В най-лошия случай, ако се извади монитор долу, както във ВСС, медиите да присъстват и да го гледат. Иначе няма да допусна след година, две или три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения или каквото и да било и някой реши да си направи евтин пиар с това“, заяви Борисов. „КСНС беше единственото място, където управляващи, опозиция, служба – отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят и да си кажат мнението по дадена тема. Ако след това ще ми държат гарес за всяка дума или ще става ясно след 2-3 години, не виждам абсолютно никакъв смисъл да се прави без медии. Така че оттук нататък моето участие ще бъде свързано само ако 100% се предава по телевизията или долу на монитори, а не след 2-3 години да ми вадят думи и коментира. Това направиха вчера“, добави премиерът.

„Всички стенограми да ги разсекретят. Ако може и аз това постановление за „Грипен“-ите да го разсекретя също,да видите каква глупост – взимат решение да вземат решение да се купят „Грипен“-ите“, коментира още Бойко Борисов.

„Познавах лично Анастастов – прекрасен пилот“, заяви премиерът във връзка с инцидента, станал по време на военно учение в Черно море.

„Пак със своите действия до последно се е борил и е спасил живота на другите двама. С г-н Каракачанов ще се видим в МВР и посмъртно ще го повишат в чин майор. В случая сме купили възможно най-добрият хеликоптер в света. Понеже застраховките не важат за военната техника, сме загубили и 50 млн. лв. вчера, освен безценния човешки живот на един прекрасен летец. Но и 50 млн. лв. – колкото са коледните надбавки на пенсионерите. Когато си говорим за такива скъпи играчки и хобита, трябва да преценяваме кое е най-важното, защото всяка сутрин показвате хора, които искате да им запълним дупките и да им ремонтираме пътищата. Другите показвате хора в неравностойно положение, които също поставят своите проблеми. Други поставят проблеми, свързани с пенсиите. Поели сме ангажимент към образованието за учителските заплати – физкултурните салони“, заяви Борисов.

„Когато изведнъж се появяват такива огромни харчове за отбрана, бих попитал дали президентът Румен Радев в интервюто си от вчера е говорил за това, че неговият шеф, ментор, или както се казва там, г-жа Корнелия Нинова беше единствената, която не подкрепи 2% за въоръжаване, коментира премиерът. „Коментира ли това в интервюто? Защо така услужливо го е подминал? Единствените, които не подкрепят 2% за въоръжение беше г-жа Нинова. Казах й публично, че ако и аз подкрепя нейната теза, ще излезем от КСНС с тежък конфликт между двете институции. Но това явно се е спестило“, каза още Бойко Борисов, информира 24chasa.bg