Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Джани Питела: Нацистките символи са ужасяващи и нямат място в обществото

Strasbourg: Carvalho-Tajani Press conference

Партията на европейските социалисти в лицето на председателя на групата им в Европейския парламент Джани Питела също разкритикува остро поведението на Пламен Узунов. В профила си в Туитър Питела обяви, че цитирам „нацистките символи са ужасяващи и нямат място в обществото. Противопоставяме са на политиката на омразата и екстремното дясно“. Питела е публикувал поста си не в лично качество, а от името на цялата група на социалистите и демократите в Европейския парламент. Знаете, председател на ПЕС е Сергей Станишев.

Постът на Джани Питела в Туитър идва в отговор на позицията на Европейската народна партия, която публикува в социалната мрежа снимката на секретаря на президента Румен Радев Пламен Узунов, в която той е преоблечен като Хитлер и отправя нацистки поздрав.
В същото време Румен Радев все още не е излязъл с позиция по въпроса, а самият Узунов обяви, че няма да си подаде оставката.
Скандалът със снимката на президентския секретар идва около месец, след като Радев призова за отстраняването на зам. – министъра на регионалното развитие Павел Тенев, който също имаше стара снимка, на която отправя нацистки поздрав. Тенев, за разлика от Узунов обаче сам напусна поста си.
През уикенда премиерът Бойко Борисов призова президента Радев да уволни своя секретар, в неделя Корнелия Нинова също описа поведението му като недопустимо. Вчера обаче Нинова обяви, че Радев е президент и никой не може да му нарежда какво да прави, информира телевизия Европа.