Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.05.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6705
GBPGBP12.2237
CHFCHF11.6863

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Арт

По инициатива на депутата Павел Христов ученици представиха макети на архитектурни паметници

pavel-hristov435.jpgПо инициатива на народния представител от ПП ГЕРБ Павел Христов в парламента бяха представени макети на български архитектурни паметници, изработени в рамките на национален конкурс на Общинския детски комплекс във Варна. Конкурсът, стартирал през 2010 г., става част от Националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката само две години по-късно. Събитието се провежда със съдействието на община Варна и под патронажа на кмета Иван Портних, а участие в него взимат ученици от цялата страна.
Всички варненски депутати от парламентарната група на ГЕРБ – Павел Христов, Таня Петрова, Нели Петрова, д-р Емилия Милкова, Владимир Вълев и д-р Руслан Тошев, присъстваха на официалното откриване на изложбата, за да поздравят талантливите ученици, участвали в конкурса.
„Чрез подобни събития децата не само показват своята сръчност и уменията, усвоени в училище и в извънучилищните форми на дейност, но развиват и интерес към българската история, към забележителното културно-историческо наследство на страната ни, с което всички трябва много да се гордеем”, коментира народният представител Павел Христов.
„При изработването на макетите учениците влизат в ролята на дизайнери, архитекти, строители, осветители. Така придобиват комплексни знания за професии и занаяти. Творбите са оригинални, прецизно изработени с разнообразни техники и материали – от хранителни продукти до строителни материали. Впечатляващи са въображението и сръчността, с които учениците подхождат към детайлите”, обясни Монка Николова, директор на ОДК – Варна. По думите й много от участниците, които вече са завършили средното си образование, са превърнали хобито си в професия. Конкурсът и до днес остава единственият в страната за макети на архитектурни паметници. По време на посещението си в Народното събрание децата имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на депутатите.

barometar.net