Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Варненци за наглите мотористи: Къде е лютият контрол на полицията?

motorist333Мотористите с пистови мотори, продължават да тероризират варненци и гостите на града. Въпреки уверенията на варненската полиция, че ще започва акции срещу тях, положението не се е променило. Репортер на www.barometar.net разговаря с народни представители, които казаха, че законодателни промени да не се карат пистови мотори в градовете трудно ще бъдат приети. На варненци остава да се надяват полицията и КАТ най-накрая да упражнят контрол над наглите мотористи, които са взели Варна за бащиния. Предлагаме ви част от дискусия в социалните мрежи, която потвърждава, че проблемът с мотористите е сериозен:

Даниела Фархи:  Живея на почетно разстояние от пътя Варна-Златни пясъци, но въпреки това всяка вечер след 23 ч се чува як рев на мотори. „Донори“ обикалят от Варна до някъде и след малко се връщат обратно – шумно, нахално и със сигурност с превишена скорост. Полицията твърди, че за сезона ще има лют контрол. Е, къде го? Сигурно и майките на „донорите“ се молят…няма ли кой да ги спре? Опасни са и за себе си и за околните. Чудно ми е колко мотористи са глобени за гонки.

Георги Александров: И кел файда, след като „донорите“ си крият регистрационните номера под калниците.

Даниела Фархи:  Тогава, докато чакат коли с превишена скорост и покрай тях профучи мотор, който направо прави вятър, защо не мърдат? Ами да го подгонят! Той е опасен!!! Много по-опасен от една кола, която кара с неговата неразумна скорост. Обаче е по-лесно да се стои така…на радарчето, за фишче за 10-20 км/ч отгоре.

Георги Александров: Ами защото не могат да ги стигнат, затова. Правил съм много репортажи по темата. Как си представяш една патрулка да подгони пистов мотор? Не защитавам полицията по презумпция, знаеш, но специално по този казус не мога да ги обвинявам. Защото с трици маймуни не се ловят.

Даниела Фархи: Съгласна съм. Тогава да забранят пистовите мотори за движение извън пистите, дето пък ги няма. Докато говорим, направиха поне 4 обиколки и продължават да бръмчат. Шумът не е най-голямата беда. Онзи ден едно такова малоумно ефе профуча между моята кола и друга, която ме изпреварваше. Аз карах със 70 км/ч, моторът буквално разтресе колата, както и тази, която беше в лявата лента. Ами ако някой от нас го беше блъснал този хубавец? Ще станем „убийци, отнели един обещаващ човешки живот…“ Кой ще защити нормалните българи в тази ненормална България?

Д-р Вълкова : По същия начин карат по Княз Борис с около 200 и аз всяка вечер звъня в Общинска полиция – глас в пустиня ,пълна незаинтересованост, апатия ,безразличие изобщо Варненска общинска администрация!

Венцислав Димов:  Звъненето е едно, а писмено оплакване към съответното РПУ е съвсем друго. Тантурестите полицаи много ги е яд, че са задължени по закон да отговарят на жалбите, затова ги връщат, ако отидеш на място. Изходът, който се прилага от адвокатите: Писмена жалба с обратна разписка. И така – 20 човека с жалби – 20 отговора…Докато им писне и не направят нещо.

Ваня Станкович:  Приятелка живее на главното шосе Варна – Златни пясъци, срещу Евксиноград. Петък вечер поредния с несъобразена скорост е изкъртил 2 метални стълба от оградата им (заедно с цимента с който са вкопани в земята). Половината от порталната врата е запратена на метри от мястото си. Повече от 20 години това се случва регулярно, явно виража на пътя е обратен. Броили са до 21 катастрофи преди години и са се изморили. Никой не отчита опасното място, няма обезопасяване на самите шофьори, няма знак, че на това място се случват чести катастрофи. Разбиваме си главите да измислим какво сами може да направим…

Aнета Добрева: Нарочно не правят светофар на Булевард Лески към Мир за да не пречат на гонките, затвориха пътя на пешеходците за да не ставали инциденти.

Софка Симеонова: Ситуацията не е по-различна и по булевард Владислав. Правят си скоростна отсечка между “ Съборни “ и “ Бенковски“. А там , на “ Генерал Колев “ има пешеходна пътека за преминаване на булеварда!?

Румяна Кирова: Викала съм полиция, а те си пият кафето заедно в магазинчето.

Даниела Стойнова: Същото е всяка вечер след 22 часа,бесни мотористи се гонят по „3 март“ и никой не може да спи,една вечер отнесоха мантинелата и после-пак са на линия,а уж КАТ е наблизо.

barometar.net

Снимка – varna.utre.bg