Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов обеща смяна на министри, ако опашките продължат

Borisov345Премиерът Борисов с „болка“ е направил своите изводи и се заел да се оправят нещата, които дразнят гражданите. Това той коментира в интервю пред НоваТВ. Администрацията сега разработва всички детайли за да няма последващи проблеми. Всеки министър до понеделник трябва да предложи и срока докога ще бъде свършено всичко. И тъй като хората на опашките няма да излизат в отпуск, всеки министър „който забележа, че не се е представил как стои на опашка … си отива“, допълни Борисов.

Съдебна реформа не означава болтовете на колата, коментира той и по отношение на казуса с Лозан Панов. Говорили са с шофьорите, колите са стари, случва се и неговата е оправяне доста пъти и влизала за основен ремонт.

Допълва, че както те – съдиите не трябва да говорят за парламента, така и те – Борисов няма да говорят за съда. Мечтата, която имали съдиите да избират ръководството си вече е осъществена. Борисов коментира, че могат сами да изберат по най-демократичния начин и електронно и лично членове на ВСС. Това гарантира възможно най-добрия ВСС, излъчен от тях, допълни той. Следващите години ще могат да се контролират и проверяват сами.

По повод срещата с Меркел, Макрон и Ердоган премиера коментира, че пътуването в Париж и Берлин е по други причини – председателството ни, Брекзит, „другите лоши неща“, които се случват. И допълва, че искаме да отидем в чакалнята на еврозоната, което е добре и за инвеститорите и за банковата ни система.

В разговорите с Ердоган, Борисов има една нишка – оградата общата ограда и как да я пазим. Кой, каквото и да се кара и да се разправя, тази линия се държи права. Допълни, че нещата се успокояват след избори там, турската икономика е много свързана с европейската, а за България е важно да си подсигури външната граница.

„Ние управляваме в спартански условия, в тази част на света, така живеят хората“, коментира Борисов посещението си в двореца на Ердоган. „Иска ми се да си живея в Банкя“, допълни той, защото там му е много хубаво да си отиде събота и неделя. Имало огромно напрежение във въздуха в Турция, а Борисов иска като си легне в леглото, да му е чиста съвестта, към това се е стремял, информира news.bg