Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Във Варна заработи улицата на занаятите

uliza-na-zanaiatite-varnaВарненски занаятчии и творци заработиха в свои помещения по ул. „Дрин“ на Централният пазар във Варна, а отсечката е наречена „Улица на занаятите“, предаде репортер на Varna24.bg. Там не само туристите, но и варненци могат да открият уникални произведения, които да отнесат у дома или да закупят за подарък. Занятчиите и майсторите ще показват в реално време на своите гости и клиенти как се раждат красиви битови предмети и произведения на изкуството.

За павилионите няма да се плаща наем, а само консумативи – ток и вода. На място посетителите ще имат възможност не само да наблюдават изработката на различни предмети, но и сами да опитат таланта си.

Фирма „Пазари“ предостави безвъзмездно на варненски занаятчии девет обекта с цел създаване на атрактивна зона на занаятите в района на Централния пазар. Условието при избора на наемателите беше те да представят по атрактивен за туристите начин занаята който практикуват, като и да осигуряват възможност самите туристи да опитат да изработят нещо сами.

В комисията, одобрила майсторите, които вече се настаниха и заработиха в помещенията, влизаха директора на Биенале на графиката, Венцеслав Антонов, Председателят на Варненска асоциация на ресторантьори и хотелиери (ВАРХ), Павлин Косев и Председателят на Варненска асоциация на туристическите агенции, Джани Шарков. За място в Улицата на занаятите кандидатстваха занаятчии със сертификат от съответната камара, както и представители на Съюза на българските художници. Улицата на занаятите ще работи до края на месец октомври. Обектите вече са отворени и днес ще бъде официалното откриване на новата атракционна зона.

Снимка – varna24.bg