Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Във Варна ще правят нова система за видеонаблюдение

Avtomobil-varna-parkiral.jpgВъв Варна ще бъде изградена система за видеонаблюдение в реално време на 20 кръстовища. Тя е част от реализацията на проекта за интегрирания градски транспорт. Системата от камери ще се управлява от единна софтуерна платформа и ще има обработка и запис на събитията в реално време. Предвижда се всички дейности по изграждане на видеонаблюдението да се реализират в продължение на две години. Проектът ще се реализира с европейски пари, а предвидените средства са 2,5 млн. лв., съобщи БНТ.

Планира се да бъде изградено видеонаблюдение във Варна на шест кръстовища на булевард “Сливница”, на осем по булевард “Цар Освободител”, на две на улица “Девня” и на още четири кръстовища в града.

Системата е със съвременен подход за наблюдение. Ще се използват информационни и комуникационни технологии, които ще събират и обработват данни за транспорта, трафика, местата с чести задръствания. Проектът предвижда и монтиране на табла на близо 100 автобусни спирки, където ще тече информация за трафика в града.