Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Български? Хелзинкски? Комитет?

nikolai-bosiaПределно ясно е, че БХК прави политика, а не правозащита. Също като „Подкрепа“. Като някои екологични сдружения, като правораздавателната ни система. Странното е, че БХК възникна заради мен. Това стана през лятото на 1989 г., когато територията, наречена България търсеше начин да ме осъди за антикомунизъм, антисъветщина и създаване на „противозаконни“ сдружения. След като не успяха да намерят член от глава Първа от НК /Политическите членове и най-вече чл. 108/, се хванаха за чл. 273 от тогавашния НК. Аз бях в ГСУ /Главно следствено управление при ДС/, а след това ме прехвърлиха в ЦСЗ /Централен софийски затвор/. Тогава група интелектуалци начело с Радой Ралин, поетът Борис Христов, Борис Димовски и други създадоха „Комитет 273“ в моя защита. Сред тях се примъкна и Красимир Кънев. Всъщност трябваше да бъда опандизен заради създаването на „Подкрепа“ Това е моя лична идея и реализация. Аз използвах тогавашната конституция и тогавашния кодекс на труда и най-вече чл 33, който даваше право на създаване на доброволни сдружения, които да защитават трудовите права на българските граждани без да искат разрешение от когото и да било. Всъщност, аз използвах тогаващното законодателство, за да създам един мозъчен център, който да подготвя концепции, кадри и реализации на нови профсъюзи, политически партии и медии. Т.е. това, което в средата на седемдесетте направиха КОС-КОР в Полша. Затова и името на „Подкрепа“ задължително вървеше с обяснението, че това е профсъюз на интелектуалците. Вследствие на ареста ми, обаче, ЦК на БКП и ДС напълниха профсъюза с лумпени и агенти. Това обезсмисли моето присъствие в „Подкрепа“.
Комитет 273 остана и след преврата. Постепенно интелектуалците бяха елиминирани и той се превърна в БХК с председател Красимир Кънев. Парите бяха осигурени, по официална информация, от американския конгрес. Това е официалната информация, но кой ги планира и изплаща-не съм сигурен дали е така.
Както и да е.
Слушам тарикатщините на Кънев по медиите и чета декларациите му. Интересно ми е как заради циганите в Асеновград вие като бясно куче на месечина, а когато аз замерях с гнили домати мързеливите, продажни и безотговорни депутати заради избиването на български граждани по пътищата от зле обученишофьори и такива със закупени книжки цели 5 месеца и бях арестуван противозаконно 14 !!! пъти-мълчеше като риба и си правеше топчета от сополите си. Бях тормозен от прокуратурата, полицията и политиците, но Кънев не намери повод да протестира срещу този системен и съзнателен тормоз върху личността ми и пълното незачитане на правата ми. БХК не ме покани, не ме потърси, не излезе с декларация, не ми предложи правна помощ. Дори фактът, че аз станах причина да се създаде този комитет не го интересува. Досега не съм бил поканен нито веднъж за тези 28 години, откакто е създаден. Между другото и „Подкрепа“ не ме е канила, но това е друга бира.
Дали да не си намажа лицето с катран и да се обявя за циганин?
Тогава със сигурност ще заинтересувам БХК!

Николай Колев – Босия