Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Корнелия Нинова извади Красимир Янков от играта във Варна. Кирил Добрев „разпределя порциите“ в БСП

Krasi-Iankov.jpgКорнелия Нинова гласи балтия за вътрешнопартийни врази, готвещи пуч срещу лидерката през есента. В дъното на заверата са приближени на Георги Гергов и Красимир Янков, твърдят източници от „Позитано“ 20. Заради скандала „ЦУМ гейт“ Нинова отстрани Гергов от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. „Червеният олигарх“ набързо скрои план да превземе партията чрез овладяването на структури в провинцията, пише bgsnaiper.com

Засега не му се получава. Не успя да превземе областната структура във Варна. Пламен Стоянов, сочен като близък до Янков, загуби от Цонко Цонев избора за областен председател.

Нинова очевидно се отказа да „разделя и владее“ БСП-Варна чрез балансиране между „отборите“ на Борислав Гуцанов и Красимир Янков. На практика тя извади доскорошния си фаворит от играта в морската столица.

Междувременно загубилите избора скочиха срещу „силовото налагане“ на Цонко Цонев за председател на областната структура на БСП, без да оспорват процедурата по избора и резултата като първия път, когато „Корни“ им пусна „фъндък за очи“ и разпореди повторно гласуване, което те загубиха.

Николай Джагаров, бивш председател на организацията на БСП в район „Приморски“, е сред подписалите писмото до „Позитано“ 20. Той беше в отбора на Гуцанов, но загуби в района от близката до него Светлана Такева и вече е „опозиция“.

Твърденията, че след 18 години негово председателство в района има „фантомни партийни членове“ всъщност удрят по позицията му, коментираха от кръга на Борислав Гуцанов.

„Иво Стамболийски пък загуби избора за градски председател и сега иска да си връща на Борислав Гуцанов, подписвайки се пръв под писмото“, заяви член на БСП в „Приморски“.

Реакциите на „Позитано“ 20 след „писмото от Варна“ са класика в жанра – илюстративно-апаратни. Асен Марков, началник на кабинета на лидерката, се е заел “ да овладее бунта“.

Идеята на Марков е „отборът на Гуцанов“ да не надува тръбите за победа и да не създава впечатление, че партийната власт във Варна е в едни ръце.

В същото време Кирил Добрев, обвиняван от „бунтарите“, че е играл за хората на Борислав Гуцанов, го дава доста по-хард от Асен Марков.

Кирил Добрев е фигурата, която „разпределя порциите“ в БСП. Известен е на „Позитано“ 20 като „злопаметен и отмъстителен играч“, който не оставя ненаказани скочилите срещу него.