Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Дружеството на инвалидите във Варна получи автобусни карти

stanev444Да се предоставят пет карти за всички градски линии във Варна на местното дружество на инвалидите, реши комисията по бюджет и финанси към общинския съвет. Предложението бе направено от зам.-председателя на съвета д-р Янко Станев и срещна пълна подкрепа от останалите участници в заседанието. Сумата за 5 карти за оставащото време до края на годината възлиза на 3 400 лв.

Съветниците допълниха и списъка на служителите, които имат право на безплатно пътуване в публичния градски транспорт. Това са 12 служители в детските ясли, четири медицински лица в училищата и 5-ма здравни медиатори.

Комисията реши да бъде оказана финансова подкрепа на университетската болница „Св. Марина” при лечението на пациенти със зависимости. Програмата ще бъде дофинансирана със 75 хил. лв. от общинския бюджет, тъй като средствата от Министерството на здравеопазването покриват само разходите за метадон.

С общинските пари ще се осигурят апарати за дозиране и тестове за пациентите. „Нямаме време и средства да заобикаляме проблема. Когато програмата за борба със зависимостите беше изцяло общинска, струваше на хазната над 120 хил. годишно. Сега се очаква от нас подкрепа на значително по-ниско ниво. Нямаме причина да откажем и защото без средства утре няма да се намерят доктори, които да работят по тази програма”, аргументира решението си д-р Станев.

Гинка Христова

dnesplus.bg